Apartman Ve Toplu Yapılarda Denetim

Apartman Ve Toplu Yapılarda Denetim

Apartman ve toplu yapılarda denetim yönetim ekibinin apartman ile ilgili işlemleri denetlemesi anlamına gelir. Genellikle 3 aylık dönemlerde denetleme söz konusudur. Tespit edilen durumlar ile ilgili raporlama oluşturulur.

Denetçi Nasıl Seçilir?

Denetçi seçimi ise aday olan kişiler arasından seçilebileceği gibi apartman sakinlerinden de seçilebilir. Denetçi seçimi genellikle genel kurulda yapılmaktadır. Aday olan kişilerin mali tabloları okuyabilmesi gerekir.

Denetçi olarak seçilen kişiler apartman sakinlerinin verdiği kararları yerine getirmekle yükümlüdür. Apartmanın kurallarının uygulanmasından sorumludur. Ayrıca apartman bakımı, onarım işleri, sigorta işlemleri ile ilgilenir. Apartman içinde denetlenmesi gereken pek çok iş vardır. Apartman içinde kullanılan asansör, kalorifer gibi kullanılan alanların masrafı ve bu masrafların toplamasından sorumludur. Bağımsız bölümler varsa ve kira geliri alınıyorsa, bu gelirin denetlenmesinden sorumludur.

Denetçinin Görevleri

Apartmandaki kat maliklerinin haklarının korunması, gerekli yerlerde tedbirlerin alınması gerekmektedir. Ayrıca apartman için toplanan paraların yatırılması için gerekli hesabın açılmasından sorumludur. Apartmanda toplantı yapılacağı zaman, apartman sakinlerinin haberdar edilmesi gerekmektedir. Denetçi bu süreçleri de yürütmektedir.

Apartman asansörünün güvenli bir şekilde kullanılması ve bakımlarının takibinden sorumludur. Yapılan tamirlere yönelik ödemelerin yapılmasını organize etmektedir. Denetçi yaptığı işlem sonrası rapor hazırlamaktadır. Rapor belli kurallara göre hazırlanmaktadır. Bu rapor okuyan herkes tarafından kolay bir şekilde anlaşılmalıdır. Raporun yazım diline de özen göstermek gerekmektedir.Net ve anlaşılır ifadeler kullanılmalıdır. Bu raporların amacı tespit yaparak, eksik veya yanlış noktaların düzeltilmesini amaçlamaktadır.

Yorum Yapın